יום חמישי, 29 בנובמבר 2012

אבוקדו ממולא בסלט פיקנטי

 
 
כשהאבוקדו בעונה אפשר לחגוג. הוא טעים, מזין, מוכן לאכיל ואפשר לעשות איתו הרבה מטעמים כמו בארוחת הצהריים שאכלתי היום. סלט עגבניות פיקנטי שנכנס לתוך האבוקדו ומשם ישר לפה והוציא ממני קריאות התפעלות.
 
 
 
 
הכנת הסלט:
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/4 בצל סגול קצוץ
1/2 גזר מגורד גס בפומפיה או חתוך לגפרורים קטנים
חופן כוסברה קצוצה
גבעול סלרי קצוץ דק כולל העלים
חופן חמוציות ללא סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן זית
מעט מלח אטלנטיס
קורט אבקת צ'ילי
 
מערבבים הכל יחד ומניחים בצד.
הסלט מספיק למילוי של שישה חצאי אבוקדו ואולי יותר. 
 
 
 
 
צורת הגשה:
חוצים אבוקדו לשניים מוציאים את הגלעין וממלאים בסלט. מקשטים בעלה סלרי סגול ומפזרים מעל מעט אבקת צ'ילי.
אפשר ורצוי לאכול ליד נבטים.
את הסלט שנשאר אכלתי כקינוח.