זאת פעם ראשונה שאני מעלה מתכון שמצריך מייבש מזון.
מייבש המזון הוא תנור שמחמם את המזון בטמפרטורה נמוכה הניתנת לשליטה ובכך שומר על הערכים התזונתיים החשובים של האוכל: האנזימים, הויטמינים וכל שאר הנוטריאנטים.

מתוך ויקיפדיה: נוטריאנטים הם יסודות ותרכובות כימיים החיוניים לחיים ולגדילה של יצורים חיים. שני השימושים העיקריים שלהם הם לבניין הגוף ולאספקת אנרגיה.
אז למי שיש מייבש מזון ורוצה אנרגיה וחיים מוזמן לנסות את המתכון הבא:
לדר בננות וקוקוס:
1 כוס בשר קוקוס
5 בננות בשלות
מיץ מרבע לימון
טוחנים הכל בבלנדר, מעבירים את הנוזל למגש מייבש מזון עם דף סיליקין כך שיווצר עיגול בקוטר 20 ס"מ בערך ומייבשים בטמפרטורה של 42 מעלות למשך 4 שעות עד להתמצקות הנוזל. הופכים את הלדר על התבנית ללא דף הסיליקון וממשיכים ליבש 10 שעות נוספות. חותכים שמונה משולשים (כמו פיצה).
הצעה למילוי - קרם קשיו:
1 1/2 כוסות קשיו מושרה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס ממתיק טבעי (מייפל/אגבה)
תמצית טבעית בטעם הדרים (לא חובה)
טוחנים הכל בבלנדר, מניחים כף קרם על בסיס כל משולש ומגלגלים לצורת קרואסון. מהדקים בעזקת קיסם, מקשטים בפירות ומגישים.
טעים טעים!