יום שני, 3 בדצמבר 2012

עוגיות בשחור לבן

עוגיות יפות וטעימות בטעם שוקולד ווניל. אפשר לבחור רק סוג אחד ולהכין שתי רולדות באותו הטעם או לחלק את החומרים לשניים ולהכין שתי רולדות בשני טעמים. המתכון מתייחס לאפשרות השניה.



לבסיס:
1 1/2 כוסות אגוזי מלך (רצוי מושרים)
1/4 כוס פשתן טחון
10 תמרים מגולענים
תמצית וניל

במעבד מזון טוחנים הכל יחד למרקם עיסתי אך לא ממרח מידי. מוציאים חצי מהתערובת לצלחת ומוסיפים למעבד המזון 2 כפות שטוחות קקאו. מעבדים עד שהקקאו מתערבב.

למילוי וניל:
1 1/4 כוסות קשיו מושרה
1/4 כוס חלב קוקוס
2 כפות מייפל
1/4 כוס שמן קוקוס
תמצית וניל

טוחנים הכל יחד בבלנדר למרקם קרמי חלק.

ציפוי שוקולד לבן:
1/4 כוס שמן קוקוס
1 כף חמאת שקדים
1 כף אגבה/מייפל

מערבבים הכל יחד

ציפוי שוקולד כהה:
1/4 כוס שמן קוקוס
1 כף חמאת שקדים
1 כף אגבה/מייפל
2 כפות קקאו.



ההכנה:
על משטח ישר פורסים ניילון נצמד (אפשר להניח את הניילון על מחצלת להכנת סושי). מרדדים את  העיסה הבסיסית למשטח דק בצורת ריבוע/מלבן.
מורחים שכבה של קרם ומשאירים צד אחד ללא קרם (כדי שיהיה מקום לסגור רת הרולדה). מגלגלים בעדינות את הרולדה בעזרת הניילון נצמד ומחברים את הקצה בעזרת מעט מים. עושים רולדה נוספת עם העיסה השניה בטעם השוקולד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
מוציאים את הניילון, מניחים את רולדת השוקולד בתוך התבנית עם הרוטב הלבן ואת הרולדה הבסיסית בתבנית עם הרוטב הכהה. מגלגלים כמה פעמים, מעבירים לצלחת / מגש ומקפיאים למשך שעה. אפשר לחזור על פעולת הציפוי שוב כדי לקבל שיכבת ציפוי עבה יותר.

לאחר שהרולדות התקררו היטב, פורסים אותן לעוגיות בעובי 1 ס"מ.











זהו בתאבון!!

נראה מסובך? אם תעבדו צעד צעד, תראו כמה זה פשוט!