יום שישי, 29 במרץ 2013

עוגת תותים ושוקולד


 

עוגה קרמית וחגיגית. הכנתי אותה לליל הסדר וכולם ליקקו את האצבעות.

שכבת בסיס:
1/2 1 כוסות פקאן
1/2 1 כוסות שקדים
1 כוס פתיתי קוקוס
6-7 תמרים מגולענים
1/2 כוס צימוקים
1 כף ממתיק טבעי (מייפל/סילאן/אגבה)
1 גדושה קקאו טבעי
תמצית טבעית וניל/שוקולד

במעבד מזון טוחנים הכל יחד לעיסה גרגרית ודביקה, מהדקים אל בסיס של תבנית בקוטר 26 ומכניסים למקפיא.
 

שכבת מוס תותים:
2 כוסות בשר קוקוס צעיר (אם אין אפשר להחליף ב 1/2 1 כוסות קשיו נוספים)
1/2 1 כוסות קשיו מושרה לכמה שעות
1 כוס תותים טריים
1 כוס חלב שקדים
1/2 כוס ממתיק טבעי (מייפל/סילאן/אגבה)
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
2 כפות מיץ לימון
2-3 טיפות תמצית טבעית בטעם תות

טוחנים הכל בבלנדר למרקם חלק וסמיך.
מוציאים את התבנית ומניחים פרוסות של תותים על דפנות התבנית.
שופכים מעל לבסיס המקורר ומכניסים שוב למקפיא.

שכבת השוקולד:
1 בננה בשלה
6-7 תמרים מגולענים
2 כפות חמאת שקדים
2 כפות (מייפל/סילאן/אגבה)
תמצית טבעית שוקולד
2 כפות קקאו טבעי
עד 1/2 כוס חלב שקדים

טוחנים הכל יחד בבלנדר למרקם חלק, שופכים על שכבת התותים הקפואה. מקשטים במרכז העוגה עם פירות יער שונים ועלי נענע, מעבירים למקרר למשך שעתיים והעוגה מוכנה.