עוגה קרמית וחגיגית. הכנתי אותה לליל הסדר וכולם ליקקו את האצבעות.
שכבת בסיס:
1/2 1 כוסות פקאן
1/2 1 כוסות שקדים
1 כוס פתיתי קוקוס
6-7 תמרים מגולענים
1/2 כוס צימוקים
1 כף ממתיק טבעי (מייפל/סילאן/אגבה)
1 גדושה קקאו טבעי
תמצית טבעית וניל/שוקולד
במעבד מזון טוחנים הכל יחד לעיסה גרגרית ודביקה, מהדקים אל בסיס של תבנית בקוטר 26 ומכניסים למקפיא.
שכבת מוס תותים:
2 כוסות בשר קוקוס צעיר (אם אין אפשר להחליף ב 1/2 1 כוסות קשיו נוספים)

1 כוס תותים טריים
1 כוס חלב שקדים
1/2 כוס ממתיק טבעי (מייפל/סילאן/אגבה)
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
2 כפות מיץ לימון
2-3 טיפות תמצית טבעית בטעם תות
טוחנים הכל בבלנדר למרקם חלק וסמיך.
מוציאים את התבנית ומניחים פרוסות של תותים על דפנות התבנית.
שופכים מעל לבסיס המקורר ומכניסים שוב למקפיא.
שכבת השוקולד:
1 בננה בשלה
6-7 תמרים מגולענים
2 כפות חמאת שקדים
2 כפות (מייפל/סילאן/אגבה)
תמצית טבעית שוקולד
2 כפות קקאו טבעי
עד 1/2 כוס חלב שקדים
טוחנים הכל יחד בבלנדר למרקם חלק, שופכים על שכבת התותים הקפואה. מקשטים במרכז העוגה עם פירות יער שונים ועלי נענע, מעבירים למקרר למשך שעתיים והעוגה מוכנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה