הייתה תקופה שאהבתי להכין פנקייקים לארוחת בוקר בשבת. ומאחר ואני לא מכירה מתכון באמת בריא לפנקייק יצרתי גירסה משלי. המתכון הזה דורש מייבש מזון והכנה מוקדמת של הפנקייק (יום קודם).
לפנקייק:
2 זוקיני קלופים וחתוכים
1 כוס אגוזי מלך מושרים ל6 שעות
8 תמרים מגולענים
קורט מלח
2 כפות מיץ לימון טרי
גרדת קליפת לימון
1 כוס חלב קוקוס (מכינים מ1 כוס מים ו1/3 כוס פתיתי קוקוס טחונים בבלנדר)
1/4 כוס פשתן טחון
טוחנים את כל החומרים מלבד הפשתן במעבד מזון לעיסה חלקה. מוסיפים את הפשתן וממשיכים לטחון.
בעזרת רינג, יוצרים עיגולים על מגש מיבש מזון עם דף סיליקון. מייבשים במשך כ 8 שעות, הופכים ומייבשים עוד 16 שעות או עד שהפנקייק מתייבש.

ליוגורט תות:
1 קוקוס צעיר
1/4 כוס אגוזי קשיו (לא חובה)
10 תותים
1 כף סילאן
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן קוקוס
מוציאים את בשר הקוקוס ומי הקוקוס אל תוך בלנדר, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים היטב. מקררים למשך שעה.
להרכבה:
תותים
פירות יער
שוקולד לבן טבעוני raw (מתכון בקרוב)
מניחים בצלחת ערימה של שלושה פנקייקים וביניהם יוגורט ותותים חתוכים לפרוסות. על השכבה העליונה מניחים כף יוגורט , פירות יער ומקשטים עם חתיכות שוקולד לבן ועלי נענע.
י א מ י !!!!
לפנקייק:
2 זוקיני קלופים וחתוכים
1 כוס אגוזי מלך מושרים ל6 שעות
8 תמרים מגולענים
קורט מלח
2 כפות מיץ לימון טרי
גרדת קליפת לימון
1 כוס חלב קוקוס (מכינים מ1 כוס מים ו1/3 כוס פתיתי קוקוס טחונים בבלנדר)
1/4 כוס פשתן טחון
טוחנים את כל החומרים מלבד הפשתן במעבד מזון לעיסה חלקה. מוסיפים את הפשתן וממשיכים לטחון.
בעזרת רינג, יוצרים עיגולים על מגש מיבש מזון עם דף סיליקון. מייבשים במשך כ 8 שעות, הופכים ומייבשים עוד 16 שעות או עד שהפנקייק מתייבש.
ליוגורט תות:
1 קוקוס צעיר
1/4 כוס אגוזי קשיו (לא חובה)
10 תותים
1 כף סילאן
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן קוקוס
מוציאים את בשר הקוקוס ומי הקוקוס אל תוך בלנדר, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים היטב. מקררים למשך שעה.
להרכבה:
תותים
פירות יער
שוקולד לבן טבעוני raw (מתכון בקרוב)
מניחים בצלחת ערימה של שלושה פנקייקים וביניהם יוגורט ותותים חתוכים לפרוסות. על השכבה העליונה מניחים כף יוגורט , פירות יער ומקשטים עם חתיכות שוקולד לבן ועלי נענע.
י א מ י !!!!