יום שישי, 30 בנובמבר 2012

ממתק תמרים בטעם ג'ינג'ר ותפוז

רוב קינוחי הרו פוד מהירים וקלים להכנה. המתכון הזה במקור של כדורי שוקולד אך עם תוספת טעמים ושינוי צורה הוא הופך לקינוח משודרג וטעים.



הכנת התערובת:

3/4 כוס שקדים
1/3 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קקאו
2 כפות פשתן טחון
5 תמרים מגולענים
גרדת תפוז שלם
קוביית זנגביל טרי
קורט מלח
2 כפות מיץ תפוזים
1-2 כפות סילאן




טוחנים במעבד מזון את השקדים, הזנגביל, גרדת התפוז, קורט מלח עד לפירורים.
מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לעבד לעיסה אחידה.
משטחים בתבנית מלבנית ועליה ניילון נצמד, מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים גס ומהדקים (בתמונה רואים פצפוצי שוקולד לבן, טבעוני כמובן, שאני הכנתי - מתכון יבוא. . .)
מקפיאים למשך שעה לפחות, חותכים למעויינים ומחזירים למקפיא או למקרר (במקרר המרקם יהיה רך יותר) לשעה נוספת.

לבריאות!