יום שני, 24 בדצמבר 2012

עוגת קרם תפוחים וקינמון

לכבוד הנשים המקסימות שהשתתפו בסדנא הראשונה שעשיתי בביתי, הכנתי עוגת תפוחים מדהימה.
קשה להאמין כמה העוגה בריאה וקלה להכנה. יש לה טעם קרמי אך כמובן שהיא ללא חמאה, שמנת, ביצים, סוכר וקמח.

לתחתית העוגה:
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס צימוקים מושרים כחצי שעה
5-6 תמרים מזן מג'הול
מעט קינמון (פחות מרבע כפית)
טוחנים הכל במעבד מזון עד לעיסה דביקה.
מעבירים לתבנית בקוטר 18/20 מהדקים היטב ומכניסים למקפיא

מכינים את הקרם:
1/2 2 כוסות קשיו מושרה (4 שעות)
1 כוס מיץ תפוחים טבעי
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ אגבה/מייפל
1/2 כפית קינמון

טוחנים הכל בבלנדר עד למרקם קרמי וחלק ככל האפשר (לפעמים יש צורך להוסיף מעט נוזל כדי שהבלנדר יצליח לטחון)
שופכים את הקרם על התחתית ומקפיאים לכ 3-4 שעות.

קישוט:
תפוח שלם חתוך לרבעים ופרוס לפרוסות דקות
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן טבעי
מעט קינמון
משרים את התפוחים בסילאן, בלימון ובקינמון למשך כחצי שעה. מסננים את הנוזלים ומסדרים מעל העוגה בצורה מעגלית יפה.

 

סלט נא בסגנון טאבולה



אני משתדלת להמנע כמה שאפשר מחיטה ומוצריה. חיטה מעלה את רמת החומציות של הגוף דבר שעלול לגרום לדלקות שונות וקושי של הגוף להתמודד עם מחלות.
אך מה עושים כשאוהבים מאוד סלט טאבולה?
מחדשים ויוצרים סלט שמאוד דומה בסגנון שלו וטעים לא פחות.


החומרים ל"בורגול":
1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות גדולות
1/2 כרובית קטנה חתוכה לפלחים (אפשר להחליף בשורש סלרי שלם קלוף)
1/2 כוס שקדים מושרים ללילה (לא חובה - מעניק קרנצ'יות לסלט)
קוביית ג'ינג'ר
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח

1/4 כפית כורכום
טוחנים הכל במעבד מזון בעזרת לחצן הפולסים עד למרקם פירורי (כמו קוסקוס) ומעבירים לקערה.


מוסיפים לתערובת:
 
2 עגבניות חתוכות לקוביות
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1/4 בצל קצוץ
חבילת פטרוסיליה (אני אוהבת גם כוסברה) קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
1/4 כוס צנוברים
3 כפות שמן זית
לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מערבבים הכל יחד ומשאירים כמה דקות לספיגת הטעמים.

 בתאבון!