לכבוד הנשים המקסימות שהשתתפו בסדנא הראשונה שעשיתי בביתי, הכנתי עוגת תפוחים מדהימה.
קשה להאמין כמה העוגה בריאה וקלה להכנה. יש לה טעם קרמי אך כמובן שהיא ללא חמאה, שמנת, ביצים, סוכר וקמח.
לתחתית העוגה:
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס צימוקים מושרים כחצי שעה
5-6 תמרים מזן מג'הול
מעט קינמון (פחות מרבע כפית)
טוחנים הכל במעבד מזון עד לעיסה דביקה.
מעבירים לתבנית בקוטר 18/20 מהדקים היטב ומכניסים למקפיא
מכינים את הקרם:
1/2 2 כוסות קשיו מושרה (4 שעות)
1 כוס מיץ תפוחים טבעי
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ אגבה/מייפל
1/2 כפית קינמון
טוחנים הכל בבלנדר עד למרקם קרמי וחלק ככל האפשר (לפעמים יש צורך להוסיף מעט נוזל כדי שהבלנדר יצליח לטחון)
שופכים את הקרם על התחתית ומקפיאים לכ 3-4 שעות.
קישוט:
תפוח שלם חתוך לרבעים ופרוס לפרוסות דקות
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן טבעי
מעט קינמון
משרים את התפוחים בסילאן, בלימון ובקינמון למשך כחצי שעה. מסננים את הנוזלים ומסדרים מעל העוגה בצורה מעגלית יפה.
קשה להאמין כמה העוגה בריאה וקלה להכנה. יש לה טעם קרמי אך כמובן שהיא ללא חמאה, שמנת, ביצים, סוכר וקמח.
לתחתית העוגה:
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס צימוקים מושרים כחצי שעה
5-6 תמרים מזן מג'הול
מעט קינמון (פחות מרבע כפית)
טוחנים הכל במעבד מזון עד לעיסה דביקה.
מעבירים לתבנית בקוטר 18/20 מהדקים היטב ומכניסים למקפיא
מכינים את הקרם:
1/2 2 כוסות קשיו מושרה (4 שעות)
1 כוס מיץ תפוחים טבעי
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ אגבה/מייפל
1/2 כפית קינמון
טוחנים הכל בבלנדר עד למרקם קרמי וחלק ככל האפשר (לפעמים יש צורך להוסיף מעט נוזל כדי שהבלנדר יצליח לטחון)
שופכים את הקרם על התחתית ומקפיאים לכ 3-4 שעות.
קישוט:
תפוח שלם חתוך לרבעים ופרוס לפרוסות דקות
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן טבעי
מעט קינמון
משרים את התפוחים בסילאן, בלימון ובקינמון למשך כחצי שעה. מסננים את הנוזלים ומסדרים מעל העוגה בצורה מעגלית יפה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה