יום שני, 24 בדצמבר 2012

סלט נא בסגנון טאבולה



אני משתדלת להמנע כמה שאפשר מחיטה ומוצריה. חיטה מעלה את רמת החומציות של הגוף דבר שעלול לגרום לדלקות שונות וקושי של הגוף להתמודד עם מחלות.
אך מה עושים כשאוהבים מאוד סלט טאבולה?
מחדשים ויוצרים סלט שמאוד דומה בסגנון שלו וטעים לא פחות.


החומרים ל"בורגול":
1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות גדולות
1/2 כרובית קטנה חתוכה לפלחים (אפשר להחליף בשורש סלרי שלם קלוף)
1/2 כוס שקדים מושרים ללילה (לא חובה - מעניק קרנצ'יות לסלט)
קוביית ג'ינג'ר
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח

1/4 כפית כורכום
טוחנים הכל במעבד מזון בעזרת לחצן הפולסים עד למרקם פירורי (כמו קוסקוס) ומעבירים לקערה.


מוסיפים לתערובת:
 
2 עגבניות חתוכות לקוביות
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1/4 בצל קצוץ
חבילת פטרוסיליה (אני אוהבת גם כוסברה) קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
1/4 כוס צנוברים
3 כפות שמן זית
לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מערבבים הכל יחד ומשאירים כמה דקות לספיגת הטעמים.

 בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה