רציתי להכין עוגת דלעת (כן, אני אוהבת דלעת!) אבל כשהתחלתי להוציא את החומרים גיליתי שהדלעת מתבשלת על הגז ע"י בעלי האהוב. כך יצא שעשיתי הסבה של העוגה לעוגת גזר. את המתכון בניתי בהשראת אחד הבלוגים שאני מבקרת בהם לצורך השראה ולמידה. http://fragrantvanillacake.blogspot.co.il/
המתכון קצת מורכב ודורש סבלנות אך שווה את המאמץ.

החומרים לעוגה:
1 כוס כוסמת ירוקה (לא קלויה) ומונבטת

1 כוס פתיתי קוקוס
1 1/2 כוסות אגוזי מלך
1 1/2 כוסות תמרים מגולענים מזן מג'הול
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
תמצית וניל
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למרקם של פירורים דביקים.
1 1/4 כוסות גזר חתוך
2 כפות מיץ לימון
קוצצים דק במעבד מזון, מוסיפים לתערובת האגוזים ומערבבים.
בעזרת הידיים מעצבים (אפשר גם עם רינג) שלוש תחתיות עגולות וזהות בגודלן בגובה 1 ס"מ ובקוטר 15.
מכניסים למקפיא להתגבשות.
מכינים את הקרם:
15 תמרים מזן מג'הול
2 כפות חמאת שקדים
2 כפות שמן קוקוס
תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כוס אגבה
1/4 כוס מים
במעבד מזון טוחנים את כל החומרים יחד עד לקרם חלק.
מורחים על אחת משכבות העוגה קרם ומניחים שכבת עוגה שניה. מורחים שוב קרם ומניחים ת השכבה השלישית.
מצפים את העוגה מכל הצדדים עם שארית הקרם ומקשטים באגוזי פקאן וקוקוס.
המתכון קצת מורכב ודורש סבלנות אך שווה את המאמץ.

