יום רביעי, 12 בדצמבר 2012

עוגת גזר וקרם קרמל

רציתי להכין עוגת דלעת (כן, אני אוהבת דלעת!) אבל כשהתחלתי להוציא את החומרים גיליתי שהדלעת מתבשלת על הגז ע"י בעלי האהוב. כך יצא שעשיתי הסבה של העוגה לעוגת גזר. את המתכון בניתי בהשראת אחד הבלוגים שאני מבקרת בהם לצורך השראה ולמידה. http://fragrantvanillacake.blogspot.co.il/
המתכון קצת מורכב ודורש סבלנות אך שווה את המאמץ.


 החומרים לעוגה:
1 כוס כוסמת ירוקה (לא קלויה) ומונבטת
1 כוס פתיתי קוקוס
1 1/2 כוסות אגוזי מלך
1 1/2 כוסות תמרים מגולענים מזן מג'הול
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
תמצית וניל

 במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למרקם של פירורים דביקים.

1 1/4 כוסות גזר חתוך
2 כפות מיץ לימון

קוצצים דק במעבד מזון, מוסיפים לתערובת האגוזים ומערבבים.
בעזרת הידיים מעצבים (אפשר גם עם רינג) שלוש תחתיות עגולות וזהות בגודלן בגובה 1 ס"מ ובקוטר 15.
מכניסים למקפיא להתגבשות.

מכינים את הקרם:
15 תמרים מזן מג'הול
2 כפות חמאת שקדים
2 כפות שמן קוקוס
תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כוס אגבה
1/4 כוס מים

במעבד מזון טוחנים את כל החומרים יחד עד לקרם חלק.
מורחים על אחת משכבות העוגה קרם ומניחים שכבת עוגה שניה. מורחים שוב קרם ומניחים ת השכבה השלישית.
מצפים את העוגה מכל הצדדים עם שארית הקרם ומקשטים באגוזי פקאן וקוקוס.


מרק דלעת

מעולם לא חשבתי שאני יכולה ליהנות ממרק קר ולכן חשבתי שכשיגיע החורף, אמשך באופן טבעי למרקים החמים שאני כל כך אוהבת. באופן מפתיע אני מוצאת את עצמי כמהה למזון חי ולא מבושל גם עכשיו בימים הקרים, כך שאת המרקים שלי אני אוכלת בטמפרטורה נעימה. דוגמא למרק כזה הוא מרק הדלעת החורפי - מרק מלא בויטמין C בויטמין A ובעוד ערכים תזונתיים חשובים כדי לעבור את החורף בשלום.

 

 
החומרים למרק:

1 1/2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות

חופן שמיר

1 גבעול בצל ירוק

קוביה קטנה של ג'ינג'ר

1/4 כפית מלח

חופן קשיו מושרה (לא חובה משמש כמסמיך)

כפית שטוחה של מיסו (ממרח המופק מסויה נמצא בבתי הטבע)

3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר גם להכניס 2 תפוזים מקולפים בשלמותם)

 
טוחנים הכל בבלנדר חזק עד למרקם קרמי חלק ומעבירים לקערה גדולה.


שדרוג המרק:

בצל ירוק קצוץ גס

נבטי חמניה

גרעיני דלעת

1 כף שמן זית

מניחים את הנבטים על המרק, מפזרים את הגרעינים והבצל ומטפטפים מסביב את שמן הזית.

בתאבון!