יום רביעי, 12 בדצמבר 2012

מרק דלעת

מעולם לא חשבתי שאני יכולה ליהנות ממרק קר ולכן חשבתי שכשיגיע החורף, אמשך באופן טבעי למרקים החמים שאני כל כך אוהבת. באופן מפתיע אני מוצאת את עצמי כמהה למזון חי ולא מבושל גם עכשיו בימים הקרים, כך שאת המרקים שלי אני אוכלת בטמפרטורה נעימה. דוגמא למרק כזה הוא מרק הדלעת החורפי - מרק מלא בויטמין C בויטמין A ובעוד ערכים תזונתיים חשובים כדי לעבור את החורף בשלום.

 

 
החומרים למרק:

1 1/2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות

חופן שמיר

1 גבעול בצל ירוק

קוביה קטנה של ג'ינג'ר

1/4 כפית מלח

חופן קשיו מושרה (לא חובה משמש כמסמיך)

כפית שטוחה של מיסו (ממרח המופק מסויה נמצא בבתי הטבע)

3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אפשר גם להכניס 2 תפוזים מקולפים בשלמותם)

 
טוחנים הכל בבלנדר חזק עד למרקם קרמי חלק ומעבירים לקערה גדולה.


שדרוג המרק:

בצל ירוק קצוץ גס

נבטי חמניה

גרעיני דלעת

1 כף שמן זית

מניחים את הנבטים על המרק, מפזרים את הגרעינים והבצל ומטפטפים מסביב את שמן הזית.

בתאבון!
 



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה