יום שבת, 8 בדצמבר 2012

ממרח פסטו




יש כמה מאכלים שנמצאים אצלי קבוע במקרר. אני מכינה אותם בכל פעם שנגמר בכמות שתספיק לכמה ימים. אחד מהם הוא ממרח פסטו. הילדים שלי מאוד אוהבים את הממרח ואוכלים אותו על פסטה או בכריך .

חומרים לכמות כפולה:
עלים מ 3 צרורות של בזיליקום
1/4 כוס גרעיני חמניה מושרים כשעה ומיובשים (ההשריה מטעמי בריאות ולא טעם)
3/4 כוס אגוזי פקאן מושרים ומיובשים
1/4 כפית מלח
2 כפות לימון
1 כוס שמן זית (הכמות היא הערכה מאחר ווזה תלוי בסמיכות של הרוטב שרוצים)



הכנה:
במעבד מזון מערבבים את הבזיליקום, הגרעינים, האגוזים, הלימון והמלח עד לעיסה.
מוסיפים בזרם דק את שמן הזית תוך כדי שמעבד המזון עובד.
הרוטב מוכן כשהוא נראה אחיד וסמיך.

בתאבון!



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה