יום חמישי, 21 במרץ 2013

סלט שורשים חגיגי


גם אני מתחילה בהכנות לפסח ומחפשת מתכונים יפים וחגיגיים.
הסלט הזה צבעוני ויפה ולא פחות חשוב - בריא!
לא הרבה אנשים יודעים שאפשר לאכול סלק טרי ולא מבושל. אני משלבת סלק טרי ברטבים, סלטים, ואפילו קינוחים (בעיקר במיץ). אז ממליצה להיות אמיצים ולנסות.

מרכיבים לסלט:

1 גזר טרי גדול
1 קולורבי ירוק
1 סלק אדום טרי גדול
1 בצל קטן
1 קובית ג'ינג'ר טרי
1/4 כפית מלח
1 כף מיץ לימון

במעבד מזון טוחנים הכל למרקם גרגירי דק. בשלב הזה אפשר לגוון ולהוסיף שמן זית, מקלות סלרי חתוכים, תפוח ירוק חתוך לקוביות, כוסברה / פטרוזיליה קצוצה וכו'.

ממרח צנוברים:

1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס קשיו
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס מים
1/2 בצל קטן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונה
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית ממרח חרדל / 1/2 כפית זרעי חרדל.

בבלנדר טוחנים הכל יחד למרקם חלק (כמו מיונז אפרפר) ומקררים.

להרכבה:

על צלחת יפה מניחים עלי חסה מצבעים שונים חתוכים לחתיכות קטנות. מעל מניחים כמות יפה של סלט ובמרכז 1-2 כפות גדושות ממרח.












                     חג שמח ובתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה