גם אני מתחילה בהכנות לפסח ומחפשת מתכונים יפים וחגיגיים.
הסלט הזה צבעוני ויפה ולא פחות חשוב - בריא!
לא הרבה אנשים יודעים שאפשר לאכול סלק טרי ולא מבושל. אני משלבת סלק טרי ברטבים, סלטים, ואפילו קינוחים (בעיקר במיץ). אז ממליצה להיות אמיצים ולנסות.
מרכיבים לסלט:
1 גזר טרי גדול
1 קולורבי ירוק
1 סלק אדום טרי גדול
1 בצל קטן
1 קובית ג'ינג'ר טרי
1/4 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
במעבד מזון טוחנים הכל למרקם גרגירי דק. בשלב הזה אפשר לגוון ולהוסיף שמן זית, מקלות סלרי חתוכים, תפוח ירוק חתוך לקוביות, כוסברה / פטרוזיליה קצוצה וכו'.
ממרח צנוברים:
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס קשיו
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס מים
1/2 בצל קטן
1/4 כפית מלח
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונה
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית ממרח חרדל / 1/2 כפית זרעי חרדל.
בבלנדר טוחנים הכל יחד למרקם חלק (כמו מיונז אפרפר) ומקררים.
להרכבה:
על צלחת יפה מניחים עלי חסה מצבעים שונים חתוכים לחתיכות קטנות. מעל מניחים כמות יפה של סלט ובמרכז 1-2 כפות גדושות ממרח.

חג שמח ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה