יום שלישי, 23 ביולי 2013

עוגת שוקולד מנטה מסטיק

 אין מילים... פשוט יאמיייי!!

לבסיס:
1.5 כוסות אגוזי מלך
8 תמרים מזן מג'הול מגולענים
1 כף אבקת חרובים טבעית
תמצית וניל
קורט מלח ים

הכנה
במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך והמלח לפירורים. מוסיפים את התמרים, תמצית הוניל ואבקת החרובים וממשיכים לטחון לעיסה דביקה. במידת הצורך אפשר להוסיף כפית סילאן כדי להפוך את העיסה לדביקה.
משטחים על בסיס של תבנית עגולה (הקוטר תלוי בגובה העוגה שרוצים, אני השתמשתי ברינג קוטר 20). מכניסים למקפיא.

קרם בסיסי ממנו יוצרים את הטעמים השונים:
3 כוסות קשיו מושרה לארבע שעות
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס ממתיק טבעי (אני השתמשתי ב מייפל טבעי)
1.5 כוסות חלב שקדים (להכין חצי כוס נוספת במידת הצורך)
2 כפות מיץ לימון

ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים יחד בבלנדר עד להיווצרות קרם חלק. מחלקים את הקרם לשלוש קערות שונות ומוסיפים לכל קערה טעמים שונים על פי הפירוט מטה. אחרי שמוסיפים את הטעמים מערבבים היטב, מוסיפים לתבנית לפי הסדר. יש להקפיא את העוגה אחרי הוספת כל שכבה על מנת שתתמצק (בערך עשרים דקות) ועל מנת שהטעמים לא יתערבבו.

שכבה ראשונה - שוקולד:
2 כפות אבקת חרובים
תמצית טבעית בטעם שוקולד
מערבבים יחד עם הקרם. עבירים לתבנית ומקפיאים.

שכבה שניה- מנטה:
1 קפסולה (מרוקנים את התוכן אל הקערה)/ רבע כפית של ספירולינה
1 כף קליפת לימון
חופן עלי נענע
טוחנים בבלנדר יחד עם הקרם, מעבירים לתבנית ומקפיאים.

שכבה שלישית:
1/4 חבילת אסאי
1/2 כוס חמוציות קפואות
טוחנים את האסאי ורבע כוס חמוציות יחד עם הקרם, מוסיפים את שאר החמוציות ומערבבים. מעבירים את הקרם לעוגה ומקפיאים.

יש להפשיר את העוגה כחצי שעה לפני האוכל על מנת ליהנות מהטעמים והמרקם.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה