יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

מרק אבוקדו קרמי




כשמגיע זמן לארוחת הצהריים, אני פותחת את המקרר, מתבוננת במצרכים שיש לי, מקשיבה לגוף שלי ומחליטה מה אני מכינה לאכול. לפעמים יש צורך בהכנות מוקדמות כמו השרייה אבל בד"כ זה מסתכם בלזרוק כמה דברים לבלנדר או לצרף מוצרים שונים  ע"י חיתוך.
אם אני רעבה מאוד, אני מתחילה לנשנש את המוצרים תוך כדי הכנה, כדי לאותת למוח ולקיבה שארוחת הצהריים מתקרבת. זה נותן לי זמן להשקיע במראה של מה שאני מכינה. אני אוהבת לקשט את האוכל, זה מעורר ניגון אצלי בלב.

ואז אני מתיישבת לאכול רגועה, שלווה ושמחה. אוכלת עד שובע מלא ומי שמכיר אותי יודע שיש לי יכולות. . .
                                                                                                     חומרים למרק:

1 אבוקדו שלם

1 כף מיץ לימון

1 כוס מים (אפשר חמים למי שרוצה מרק חמים)

1 כוס חלב שקדים (אפשר להשתמש בכל חלב טבעוני אחר)

1/4 בצל

1/4 כפית תבלין סומק (אפשר להחליף בתבלין אהוב אחר)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חופן נבטי חמניה (לא חובה – בעיקר כדי להכניס עוד בריאות לארוחה)

 טוחנים הכל מלבד החלב שקדים,עד לממרח. מתקנים את התיבול לפי הצורך, מוסיפים את חלב השקדים וטוחנים על למרקם קרמי.




קישוט:

ירקות חתוכים לקוביות,

חמוציות/דובדבנים מיובשים ללא סוכר

נבטים

שמן זית

תבלין סומק

מעבירים את המרק לשתי קערות, מניחים את הירקות במרכז המרק מפזרים מעל חמוציות, שמן זית וסומק.
 

 









בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה