חג השבועות מזמן אתגרים מבחינה קולינרית. נענתי לתחרות שהעלתה השפית שירלי בר וזכיתי במקום ראשון. וזאת העוגה המנצחת:
כלי העבודה: בלנדר, מעבד מזון, מייבש מזון (לא חובה), קערה, טבעת לעוגה (רינג)
בקוטר 22, שקית זילוף.
11/2 כוסות קמח קוקוס (פתיתי קוקוס טחונים במטחנת תבלינים)
1/2 כוס פשתן זהוב טחון במטחנת תבלינים
קורט מלח
1 כף מיץ לימון
1-2 כפות מים
1/4 כוס נקטר קוקוס או ממתיק טבעי אחר (מייפל, אגבה, סילאן)
1/4 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים היבשים בקערה גדולה, מוסיפים את החומרים
הנוזלים (מים, לימון, ממתיק, שמן קוקוס) ולשים לעיסה אחידה ולא דביקה. מעבירים את
העיסה לתבנית של מייבש מזון עם דף סיליקון ומעצבים עיגול בקוטר 22 בעזרת הטבעת.
מהדקים היטב ומייבשים בטמפרטורה של 45 מעלות למשך 3 שעות, הופכים את בסיס העוגה
לצד השני בעזרת מגש נוסף ומייבשים למשך שעה נוספת. במידה ואין מייבש מזון אפשר
להכניס את הבסיס למקפיא למשך חצי שעה.
1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי
2 כוסות חלב שקדים
1/4 כוס נקטר קוקוס או ממתיק טבעי אחר
1 כף אגר אגר מושרה ב 1/2 כוס מים חמים כעשרים דקות
תמצית וניל
4 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר, טוחנים היטב עד למרקם חלק וקרמי.
שכבה שלישית – מילוי ריבת החלב:
2 כוסות דחוסות תמרים מגולענים מסוג ברהי או מג'הול מושרים בכוס חלב
שקדים
3 כפות חמאת שקדים
1 כף מיץ לימון
תמצית וניל
1 כף סילאן טבעי
1/3 כוס שמן קוקוס

1 כף גדושה חמאת שקדים
1/4 כוס חלב שקדים / מים
כפית מיץ לימון
קורט מלח
3-4 טיפות תמצית טבעית בטעם קפה.
מורחים בעדינות את מילוי ריבת החלב על השכבה הקפואה ומקפיאים שוב למשך שעה, מוסיפים את קרם הגבינה הנותר על השכבה השלישית ומקפיאים למשך שעתיים.
מכניסים את ריבת החלב המיועדת לציפוי אל תוך שקית זילוף עם צנטר כוכב ומקשטים את החלק העליון של העוגה.
מקפיאים למשך לילה שלם. העוגה מתקשה מאוד (אך לא ריבת החלב) ולכן יש להוציאה מהמקפיא כעשרים דקות לפני ההגשה.
שכבה ראשונה - בצק פריך :
2 כוסות קמח שקדים (אני מכינה ע"י יבוש וטחינה של שאריות השקדים
שנותרים אחרי הכנת חלב שקדים)11/2 כוסות קמח קוקוס (פתיתי קוקוס טחונים במטחנת תבלינים)

קורט מלח
1 כף מיץ לימון
1-2 כפות מים
1/4 כוס נקטר קוקוס או ממתיק טבעי אחר (מייפל, אגבה, סילאן)
1/4 כוס שמן קוקוס
שכבה שנייה ורביעית - קרם גבינה:
4 כוסות קשיו מושרה למשך 4 שעות
2 כוסות חלב שקדים
1/4 כוס נקטר קוקוס או ממתיק טבעי אחר
1 כף אגר אגר מושרה ב 1/2 כוס מים חמים כעשרים דקות
תמצית וניל
4 כפות מיץ לימון
3 כפות חמאת שקדים
1 כף מיץ לימון
תמצית וניל
1 כף סילאן טבעי
1/3 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים (כולל החלב של ההשריה), טוחנים יחד עד למרקם חלק ללא חתיכות תמרים.
שכבה רביעית – ציפוי ריבת חלב:
1 כוס דחוסה תמרים מגולענים1 כף גדושה חמאת שקדים
1/4 כוס חלב שקדים / מים
כפית מיץ לימון
קורט מלח
3-4 טיפות תמצית טבעית בטעם קפה.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים יחד היטב עד למרקם אחיד
וסמיך.
הרכבת העוגה:
כשהבסיס נמצא בתוך הרינג, מוזגים מחצית מקרם הגבינה אל תוך התבנית,
מקפיאים למשך שעתיים.מורחים בעדינות את מילוי ריבת החלב על השכבה הקפואה ומקפיאים שוב למשך שעה, מוסיפים את קרם הגבינה הנותר על השכבה השלישית ומקפיאים למשך שעתיים.
מכניסים את ריבת החלב המיועדת לציפוי אל תוך שקית זילוף עם צנטר כוכב ומקשטים את החלק העליון של העוגה.
מקפיאים למשך לילה שלם. העוגה מתקשה מאוד (אך לא ריבת החלב) ולכן יש להוציאה מהמקפיא כעשרים דקות לפני ההגשה.
חג שבועות שמח וטבעוני!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה